snapshot23

Fudbalski/nogometni klub Borac iz Jelaha je osnovan davne 1948. godine i u svojoj bogatoj sportskoj istoriji bilježio je mnoge uspone i padove.
Svaka generacija je pravila dio istorije na koju smo svi ponosni i koje ćemo se uvijek sjećati, i 2013. godina je ušla u istoriju kluba koje će se sa ponosom sjećati sve buduće generacije.

Naime FK Borac sa ponosom može reći da od proljeća 2013.godine u svom sastavu ima i veliki broj djevojaka koje sa velikom željom i odvažnošću treniraju na travnjaku stadiona Šibovi.

Na prvom treningu je bilo sedamnaest djevojaka, ali po broju zainteresovanih djevojčica i djevojaka svaki naredni trening ih je bilo još više.

Svakako da je pred njima težak i naporan rad kako bi stasale u takmičarsku ekipu, ali kada vidimo volju i trud koji ulažu na treningu uopšte ne sumnjamo u njihov uspjeh.

Moramo naglasiti veliku volju kod trenera kao i uprave našeg kluba, i ne sumnjamo u njihovu pomoć i podršku ovim mladim djevojkama, i zbog toga se nadamo da će 2013. godina biti upisana u istoriju kluba kao godina kada je osnovan ženski klub Borac iz Jelaha.

Takođe se nadamo da će i institucije koje su zadužene za razvoj sporta i kulture u našoj općini prepoznati ovaj izuzetno pozitivan iskorak u sportu, i pomoći ovim mladim djevojkama u ispunjenju njihovih sportskih želja.

Svaka čast djevojke, i puno sreće i uspjeha u vašem daljem radu.

Na ovom linku pogledajte slike sa prvog treninga naših djevojaka:

https://plus.google.com/photos/110155636811257689194/albums/5879036806284439553

Clanska