Sinoć je u prostorijama sale za sastanke na stadionu Šibovi u Jelahu održana sjednica Upravnog odbora FK Borac Jelah.

Na dnevnom redu se bile tri tačke:

  1. Pripreme za odigravanje prijateljske utakmice
  2. Razmatranje Izvještaja šefa stručnog štaba FK Borac
  3. Razno
  • 1.) Pripreme za utakmicu idu po planu i programu, i predviđenom dinamikom.

Na sastanku su utvrđeni i podijeljeni preostali zadaci i zaduženja kako bi doček, uatkmica i ispraćaj FK Željezničar prošao bez problema.

  • 2.) Nakon tri odigrana kola šef stručnog štaba FK Borac Jelah Milan Draganović UEFA A trener dostavio je Upravnom odbroru kluba pisani izvještaj za period njegovog obavljanja funkcije u klubu od 05.07.2017.g.

Između ostalog, u iscrpnom izvještaju šef smatra da je ekipa sastavljena od odličnih mladih momaka, ali da je najveći problem neuigranost i stilovi igre koje su momci naučili dosadašnjim igranjem  u različitim ekipama prije prelaska u Borac.

Osim izvještaja o treninzima, ekipi i rezultatima ekipe trener je zbog lošeg starta takmičarskog dijela ekipe, i nezadovoljstva javnosti ponudio UO svoj mandat.

Nakon razmatranja cijelog stanja od početka priprema kao i tri utakmice sezone UO kluba je donio sledeći zaključak:

Upravni odbor FK Borac Jelah i dalje iskazuje puno povjerenje treneru Milanu Draganoviću, i stoji iza njega i ekipe.

UO smatra da je ekipa sastavljena od mnogo novih momaka i da je normalno da im treba vremena za adaptaciju u novom klubu i uigravanje u jednu kompaktnu ekipu koja će u budućnosti donositi pozitivne rezultate u klubu.

  • 3.) Pod tačkom Razno raspravljalo se o problemima sa iznošenjem neistina putem javnih glasila i društvenih mreža, a posebno su se osvrnuli na neistinite i neosnovane tvrdnje pojedinaca da su momci koji su dovedeni u Borac iz drugih klubova „Plaćenici“ i da treba da igraju „Naša“ djeca.

Ovim putem UO kluba zbog prave istine poručuje da nijedan igrač u FK Borac Jelah nema nikakve privilegije u odnosu na druge igrače, da svi imaju iste uslove i mogućnost igranja, i da u Borcu nema „Naši“ i „Drugi“ , da su svi isti, i da je jedini kriterij za sastav ekipe njihov kvalitet, zalaganje na treninzima i na utakmicama.

Takođe UO smatra kako pojedinci ovakvim lažima i nerealnim optužbama (iako znaju stvarno stanje) namjerno unose nemir u ekipu i klub, i kako su baš ti pojedinci imali mnogo puta do sada prilike da pomognu klubu svojim angažovanjem oko infrastrukturnih radova, ali upravo ti koji iznose neistine nikada nisu dali svoj lični doprinos da klub ima bolje uslove za rad.

Na sjednici se razmatralo i o pojedinim roditeljima čija djeca treniraju i igraju za naš klub, i njihovim pokušajima da utiču na tok treninga, način rada trenera,  pa čak i na sastave ekipa.

Tim povodom UO FK Borac Jelah daju punu podršku radu svim trenerima u klubu, i poručuju da nikome neće dozvoliti mješanje u rad trenera ni u jednoj selekciji kluba, a ni u Školi fudbala.

Škola fudbala i Omladinska škola FK Borac Jelah su i do sada postizali rezultate kojima se svi možemo i moramo ponositi, a najveći dio toga osim samih igrača čine i treneri, način rada i sistem organizovanja u klubu, i UO FK Borac Jelah u ovom sastavu nikada neće dozvoliti mješanje pojedinih roditelja koji svojim nerealnim zahtjevima ugrožavaju kvalitet dosadašnjeg rada.

UO FK Borac Jelah ovim putem šalje poruku svima da su voljni poslije utakmice sa Željezničarom organizovati vanrednu skupštinu kluba, i ukoliko neko misli da bi bolje vodio klub predati svoje mandate onima koji će bolje voditi klub.

Sa ovim zaključkom, i uz poruku navijačima obje ekipe i ljubiteljima sporta da uživaju u sportskom događaju u srijedu, završena je sjednica UO FK Borac Jelah.

U Životu Je Važno Biti Borac !

Clanska

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *