29.12.2017. godine u prostorijama hotela AA u Jelahu održana je sjednica Upravnog odbora FK Borac iz Jelaha.

  • Na sjednici je predsjednik UO Senad S. Subašić podnio izvještaj o aktivnostima i rezultatima u 2017. godini, razmatralo se o planovima za narednu godinu, kao i o terminu za početak priprema seniorske ekipe.

Senad je izrazio svoje lično zadovoljstvo svim učinjenim u 2017. godini, kao i rezultatima svih selekcija kluba.
Seniorska ekipa je polusezonu 2017/2018 završila na trećem mjestu, sa velikim šansama za još bolji plasman.
Na ovom dobrom rezultatu UO se zahvalio i čestitao treneru i igračima.

I ostale omladinske selekcije kluba zabilježile su odličan plasman, pogotovo najmlađe, a selekcija predpionira Borca je proglašena kao najbolja ekipa u našoj općini.
Senad je ispred UO čestitao i trenerima i igračima naših omladinskih selekcija, i poželio im puno sreće i uspjeha u nastavku sezone.

Pohvalio je i rad i uspjehe Škole fudbala FK Borac Jelah, koji na najbolji način promovišu ime Borca i Jelaha.
UO se zahvalio roditeljima, djeci i trenerima na odličnim rezultatima na turnirima.

Za naredni period predložio je održavanje roditeljskog sastanka sa trenerima i roditeljima svih ekipa, kako bi se zajedničkim djelovanjem i saradnjom još više poboljšali uslovi i način rada u omladinskoj školi FK Borac Jelah.

  • Radovi na infrastrukturi su bili više nego na zadovoljavajućem nivou, urađen je ogroman posao na uređenju kompleksa Šibovi u Jelahu, i upravo po ulaganju u infrastrukturu FK Borac je postao prepoznatljiv u svim sportskim krugovima u našoj državi.

Za ovakav ogroman posao zaslužni su svi koji su na bilo koji način pomogli našem klubu, i ovim putem im se svima zahvalio na svakom vidu pomoći, jer su dali svoj maksimum kako bi naši Šibovi danas izgledali, a posebno se zahvalio sekretaru kluba Emiru Kotoriću koji je uradio ogroman posao za naš klub.

Odobren je i projekat uređenja čajne kuhinje i konferecijske sale, koji će se realizovati u što ranijem roku.

  • Naravno i finansijski aspekt rada kluba u 2017. godini je ocjenjen kao domaćinski i bez velikih nepotrebnih ulaganja, i očekujemo da će i naredna 2018. godina biti godina pozitivnog poslovanja FK Borac iz Jelaha.

Naglašeno je da su svi ljudi koji su u klubu, ili oko kluba čine jedan jak i pozitivan tim koji pobjeđuje.

  • Nakon ovog izvještaja prisutnim se obratio i šef stručnog štaba FK Borac Jelah Milan Draganović Milke.

Na početku obraćanja naglasio je svoje lično zadovoljstvo članovima UO, igračima i navijačima koji su i pored nešto lošijeg starta prvenstva ostali uz njega, i pružili mu podršku tokom cijele polusezone.
Zadovoljan je svojim igračima koji su maksimalno ispoštovali sve njegove zahtjeve, odzivom na treninge, ali najviše njihovim ličnim karakteristikama, dobrim ljudskim kvalitetama i prijateljstvu.

Zahvalio se svima na toplom dočeku i strpljenju tokom polusezone.

Izrazio je i ponos što je bio dio istorijskih trenutaka Borca kao što je pobjeda protiv sarajevskog Željezničara i otvaranja tribina stadiona.

Sa zadovoljstvom je najavio i uspješan dogovor oko nastavka njegovog angažmana u Borcu i narednu polusezonu, u čemu će mu od velike pomoći biti i najavljena izgradnja rasvjete na pomoćnom stadionu, gdje će moći bez prepreka organizovati još kvalitetnije i intenzivnije treninge naše ekipe.

Nažalost, klub je u ovoj zimskoj pauzi dao slobodne papire braći Rakić i poželio im puno sreće u nastavku karijere, a od ostalih igrača niko nije najavio svoj odlazak, osim mogućeg angažmana golmana Bošnjaka u inostranstvu o čemu će se znati više u narednom periodu.
Obzirom na ambicije i potrebe kluba da sezonu završi u gornjem dijelu tabele, gdje je Borcu i realno mjesto, šef će u saradnji sa UO pokušati da eventualnim igračkim pojačanjima nadomjesti svaku kritičnu poziciju u ekipi.

Još jednom trener Milke se zahvalio svima, a posebno igračima na pomoći u toku prvog dijela sezone 2017/2018.

  • Nakon izvještaja i planova šefa UO je najavio održavanje redovne godišnje izvještajne skupštine koja bi se trebala održati početkom februara, a o svim pojedinostima oko skupštine javnost će biti upoznata na vrijeme.

Predloženo je i da prilikom održavanja skupštine ujedno održi i prozivka seniorske ekipe, kojom bi se zvanično otvorile pripreme za proljetni dio.

Takođe taj dan predviđena su i neka druga događanja koja će obradovati sve ljubitelje sporta iz našeg kraja, ali o tome ćemo više kada budu utvrđene sve pojedinosti.

  • 2018. godina je godina kada FK Borac Jelah obilježava 70 godina postojanja, i tim povodom iskazana je potreba za obilježavanjem ovog velikog jubileja.

Na ovoj sjednici je usvojen prijedlog idejnog rješenja logotipa jubileja koji je uradio Jasko Sadiković, i koji će uz male korekcije biti i zvanični logo jubileja 70 godina postojanja FK Borac Jelah.

  • Najavljeni su i radovi na sanaciji štete na klubani zbog nedavnog nevremena koji će se izvršiti sa prvim poboljšanjem vremenskih uslova, što je bila i poslednja tema razmatranja na ovoj sjednici.

Na ovoj sjednici naš Nail je iskoristio priliku da zbog svojih ličnih privatnih razloga počasti svoje kolege iz UO kluba, i mi mu se i ovom prilikom zahvaljujemo i čestitamo.

Clanska

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *