Škola fudbala FK Borac Jelah je sastavni dio kluba i okuplja dječake i djevojčice mlađih uzrasta koji se u ovoj školi spremaju za aktivno učešće u takmičarskim ekipama našeg kluba.

Već dugo godina naša škola predstavlja najbolju školu fudbala u cijolom ovom regionu pa zbog toga u našoj školi možemo vidjeti djecu svih mlađih uzrasta iz svih krajeva našeg šireg okruženja.

Sa ponosom možemo istaketi da su dječaci iz naše škole fudbala u svim starosnim kategorijama  postali veoma respektabilni protivnici i gdje god da se pojave na domaćim turnirima vrijede kao jedni od favorita za osvajanje turnira.

U vitrinama našeg kluba se nalazi veliki broj pehara koji su osvojili naši dječaci, i zbog tako kvalitetnog sportskog odgoja naši dječaci sa uspjehom nastavljaju i u našim takmičarskim ekipama.

Naša škola je organizator jednog od najvećih i najkvalitetnijih turnira , tradicionalni međunarodni memorijalni turnir “Ibrahim Đonlagić Ibro”, koji okuplja veliki broj domaćih i inostranih ekipa.

Upis u našu školu se vrši tokom cijele godine, tako da nećete pogriješiti ako vašem djetetu pružite priliku da svoje sportsko znanje stekne upravo u Školi fudbala Borac iz Jelaha.

logo

Clanska