Omladinska škola FK Borac iz Jelaha već duži niz godina vrijedi za jednu od najboljih i najkvalitetnijih omladinskih škola u našoj državi.
Osim što svake godine postižu uspjehe u skoro svim takmičarskim ekipama naša škola se može pohvaliti sa nekoliko igrača koji su svoje karijere nastavili u većim klubovima, ali i sa nekoliko igrača koji su redovno pozivani u omladinske reprezentativne selekcije naše zemlje.

Takođe moramo sa ponosom istaketi da u našoj omladinskoj školi članstvo uzimaju dječaci i djevojčice iz čak pet općina i iz oba entiteta BiH.

Najveći uspjeh takmilarskih ekipa je svakako plasman pionirske selekcije našeg kluba na treće mjestu na državnom pionirskom takmičenju, kadetska ekipa se plasirala medju četiri najbolje u FBiH, a već naredne godine podmlađena kadetska selekcija ulazi među osam najboljih kadetskih ekipa u državi.

Osim ovih uspjeha i u predpionirskoj i pionirskoj konkurenciji naši najmlađi takmičari su svake godine ili osvajači kantonalnog takmičenja ili u samom vrhu ZD kantona.

Ali ipak najveći uspjeh naše omladinske škole je to što sada veliki dio seniorske ekipe čine upravo ovi dječaci iz naše omladinske škole što smatramo za najveći uspjeh kluba.

Clanska