FK Borac iz Jelaha se može pohvaliti sa jednim od najvjernijim i najpoštenijim navijačima u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Kao podatak da se radi o vrlo kvalitetnim sportskim navijačima govori i činjenica da predstavnici svih nivoa saveza u našoj državi imaju vrlo visoko mišljenje o našim navijačima, što na svakom susretu ističu kao najveće bogastvo našeg kluba.

Da se radi o vrlo privrženim navijačima govori i činjanica da imamo (u odnosu na druge klubove) dobar odziv na domaće utakmice tokom cijele sezone u seniorskom ali i takmičenju omladinskih ekipa.

Ono što je oduševilo sve sportske radnike iz naše države je odziv na utakmicama mlađih kategorija, tako da smo u utakmicama pionirskog takmičenja, u većem nivou takmičenja na Šibovima mogli vidjeti 800 gledalaca, a na polufinalnoj utakmici državnog pionirskog takmičenja na tribinama stadiona u Jelahu bilo je prelijepo vidjeti oko 1500 gledalaca, što je svakako ostavilo veliki utisak na naš državni savez.

Navijači našeg kluba se mogu pohvaliti sa prelipeom atmosferom koju su napravili prilikom prijateljske utakmice sa tadašnjim aktuelnim prvakom naše države FK Sarajevo, gdje smo mogli vodjeti prelijepe slike sa Šibova koje su medijski podržali skoro svi važniji sportski listovi i portali u našoj državi.

Ipak najljepše slike navijača na našim Šibovima ćete vidjeti u lokalnom derbiju protiv ekipe NK TOŠK iz Tešnja, gdje se možemo uvjeriti u sav patriotizam i ljubav prema našem klubu.

jalijasi

Najvatreniji navijači našeg kluba su grupa navijača koji se zovu “Jalijaši” .

picture_233dscn6366

Clanska