Danas su na Šibovima odigrane utakmice 5. kola Kvalitetne lige Predpionira i Pionira NS ZDK, u kojima se naši najmlađi takmičari pobjedili svoje vršnjake iz Tešnja.

Prvu utakmicu su odigrali predpioniri u kojoj su naši dječaci deklasirali svoje sportske protivnike iz Tešnja rezultatom 8:0.
Najbolji strijelac ove utakmice je bio Skulić Tarik sa čak četiri postignuta gola, dok je Pilav Amer postigao dva gola. U strijelce su se još upisali i Drobić Tarik i Bekrić Amel.

Sa ovom pobjedom predpioniri Borca su zadržali prvu poziciju na tabeli sa pet pobjeda u pet kola, i sa čak 33 postignuta i samo 2 primljena gola.

I pioniri Borca su danas upisali vrlo važnu pobjedu protiv svojih vršnjaka iz Tešnja.
Na 1:0 se čekalo do 13. minute kada je Sejdić Dženan iz jedanaesterca savladao golamana gostiju. Na 2:0 povisio je Delić Maid u 29. minutu utakmice, a gol gostiju za 2:1 što je bio i konačan rezultat utakmice postigao je Travnjak Anel u 42. minutu.

I pionirska selekcija Borca se nalazi na prvom mjestu na tabeli sa svih pet pobjeda. U pet odigranih kola oni su postigli čak 32 gola a primili samo četiri što ih, kao i njihove mlađe kolege čini najefikacnijom ekipom u ligi.

Clanska

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *