Stadion Šibovi, stadion fudbalskog kluba Borac iz Jelaha, zahvaljujući samo pojedincima (bivšim igračima i tadašnjoj upravi) koji su u ratu, ali i poslije rata, svojom ljubavlju prema ovom klubu uspjeli da ga sačuvaju od devastacije, danas važi kao stadion sa jednim od najljepših travnjaka na ovim prostorima.

Od samog početaka (temelja), ovaj stadion je rađen sa ogromnom ljubavlju, pažnjom, i nesebičnim zalaganjem da bude ponos ovog kraja.
Tako se i ja sjećam, kada smo kao klinci, sa radošću išli na akcije kako bi pomogli makar da prenesemo šljunak, ili počupamo bokvicu, a ni zamislit ne mogu koliko su oni koji su ga gradili za njega dali, i to je sigurno jedan od razloga zbog čega je ovaj stadion sada ovakav kakav jeste – ponos ovog kraja.
Jedan od bitnih razloga je i uprava kluba koja je u velikoj finansijskoj krizi, i nerazumjevanju države prema sportskih udruženjima, uspjela da izgradi vlastiti sistem za navodnjavanje, koji uspješno navodnjava stadion čak i u vrijeme najvećih suša, ali ta nam privilegija nije poklonjena, nego je napravljena vlastitim ulaganjem, i non-stop se u nju ulažu nova sredstva kako bi sistem ispravno funkcionisao.

Trebamo itekako pohvaliti sadašnju upravu kluba koja ulaže velike napore da ovaj stadion ispravno funkcionira, kao i ljude (Ruleta i njegovu porodicu) koji svakodnevno rade na održavanju ovog stadiona, ali i pojedince, navijače ovog kluba, koji dođu popraviti električne i vodovodne instalacije, poprave krov, naprave pomagala za treninge, i mnogo drugih simpatizera kluba koji svaki na svoj način pomogne svom klubu.

Sve ovo je uveliko pomoglo da sada svakodnevno na ovom stadionu gledamo po nekoliko desetina takmičara svih uzrasta, rekreativce, kao i veterane ovog i drugih klubova sa prostora čitave općine Tešanj, ali i drugih općina.
Ovaj stadion služi i za mnoge druge sportske i kulturne sadržaje, tako da je bio domaćin mnogim sportskim turnirima i utakmicama koje organizuju privredni subjekti, vjerske institucije, udruženja građana, i mjesna zajednica. Sve ovo je rezultat razumjevanja prvenstveno kluba FK Borac, ali i dobre saradnje kluba sa ostalim subjektima i udruženjima, a sve u cilju razvoja sporta i kulture u Jelahu i okolini.

dscn7447 dscn7446 dscn6538 dscn6537 dscn6534 dscn6532

Clanska