Danas je na odličnom terenu stadiona Šibovi u Jelahu, pred oko 1200 gledalaca odigrana derbi utakmica 16 kola Druge lige FBiH Centar B, u kojoj su snage odmjerili domaći Borac i gosti iz Tešnja, ekipa TOŠK-a.
U zaista odličnoj navijačkoj atmosferi sa obe strane, pogotovo sa strane domaćina vidjeli smo dosta tvrdu i neizvjesnu utakmicu do poslednjeg sudijskog zvižduka.
Treba napomenuti da su domaćini u ovu utakmicu ušli bez trojice vrlo važnih igrača koji su zbog odrađivanja kazne propustili najveću utakmicu u polusezoni, i da je taj momenat možda i odlučio pobjednika ove utakmice, jer da su danas na terenu bili Subašić, Žižo i Čamdžić, gosti sigurno ne bi danas slavili na Šibovima.

Većinu prve ekipe činili su igrači ispod 21 godine, a čak petorica su bili iz juniorske ekipe, dok smo na klupi vidjeli i igrače iz kadetske selekcije Borca. Ako sagledamo činjenicu da u Borcu ne igra ni jedan igrač koji nije prošao omladinske selekcije Borca  onda slobodno možemo reći da je to danas bila najveća pobjeda Borca, čime se malo koji klub može pohvaliti.
Sigurni smo da godine kvalitetnog rada u Školi fudbala i Omladinskoj školi FK Borac Jelah polako dolazi na naplatu, i neupitno je da će borčeva djeca, kako izlaze iz mlađih selekcija u skorijoj budućnosti biti najveća fudbalska snaga cijelog ovog šireg kraja.

Igrala se dosta oprezna igra sa obje strane sa dosta tvrđom igrom gostiju koju im je sudija Muračević primjetno dozvoljavao za razliku od domaćina, kojima je svirao svaki prekršaj.

Već u 10. minuti utakmice Borac ostaje bez jednog od najiskusnijih igrača Durmiševića, koji je zbog udarca kopačkom u lice protivničkog igrača morao napustiti teren i otići u bolnicu, a zanimljivo je da na opće iznenađenje svih prisutnih ovaj grubi prekršaj sudija Muračević nije okarakterisao ni kao prekršaj a kamoli kaznu kartona.

Umjesto Durmiševića u igru ulazi član juniorske ekipe Džebo Zehrudin, koji nakon samo nekoliko minuta izlazi sam pred golmana Dizdarevića koji je samo pola koraka prije Džebe uspio da dođe do lopte i tako spasi svoj gol.

I gosti su u prvom poluvremenu imali odličnu priliku kada je lopta pogodila stativu dolmana Borca Bošnjak Asima, ipak kraj prvog poluvremena dočekali smo bez promjene rezultata 0:0.

Drugo poluvrijeme je nastavilo istim tempom, sa jednom odličnom prilikom za ekipu TOŠK-a koju mladi Bošnjak vrlo efektno sprječava da uđe u gol Borca.

 

Igrao se 61. minut utakmice kada naša odbrana pravi grešku na lijevoj strani i pušta centrašut Navrboca, a vrlo lijep gol glavom postiže Nuhanović Osmo, i uz veliko slavlje igrača i navijača iz Tešnja dovodi svoju ekipu u vodstvo od 0:1.

U nastavku utakmice gledamo otvorenu igru domaćina u kojoj pokušavaju doći do izjednačenja, što stvara prilike za nekoliko polukontri gostiju.
Od toga možemo pomenuti par poluprilika za goste, i odličnu priliku u poslednjim minutama utakmice mladog Haruna Mudrova iz kadetske selekcije Borca, ali do promjene rezultata ipak nije došlo.

Iako je Borac dosta mlađa i neiskusnija ekipa od ekipe TOŠK-a koji će najvjerovatnije biti prvak lige, danas su pokazali srce, borbenost i želju koju su Tešnjaci kao najozbiljniji kandidati za Prvu ligu FBiH jedva savladali.

Trebamo pohvaliti odlično navijanje naših Jalijaša koji su danas na Šibovima napravili zaista odličnu atmosferu sa odličnom dekoracijom transparenata, i zaista žestokim navijanjem svih 90 i više minuta utakmice, a koju su pozdravili i igrači Borca.

Slike sa ove utakmice biće objavljene naknadno!

Sastav ekipa Borca i TOŠK-a:

Rwzultati svih današnjih utakmica i trenutna tabela:

Clanska

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *