Juče je pred oko 200 navijača na stadionu Šibovi u Jelahu Borac u okviru šestog kola ugostio ekipu NK Žepče.
Iako konačan rezultat od 2:1 da naslutiti da se radilo o vrlo tijesnoj utakmici, naši momci su tokom cijele utakmice (Osim u prvih 15-tak minuta kada su obe ekipe igrale na sredini terena) bili nadmoćniji u odnosu na Žepčake, stvarali prilike, i čvrsto držali loptu u svom posjedu.
Na gol se čekalo do 22. minute kada za prednost Borca od 1:0 prekrasanim voleom gol postiže Kasim Osmić, kojem je ovo prijenac  u dresu Borca iz Jelaha.
Nastavak utakmice nam je ponudio otvorenu utakmicu obje ekipe u kojoj je Borac stvorio nekoliko odličnih prilika ali strijelci nisu bili na nivou svog zadatka, i na odmor se ide bez promjene rezultata.

Nakon prvog poluvremena trener Borca Draganović u igru uvodi mladog Edina Husakovića koji mu se nakon samo dva minuta na terenu zahvaljuje golom za prednost Borca od 2:0.

I pored ovog vodstva igrači Borca ne odustaju od napada na protivnički gol i stvaraju još nekoliko odličnih prilika ali bez realizacije pogotka.
I gostujući igrači u ovom periodu igre pokušavaju da napadnu gol Bošnjaka ali bez prave prilike za smanjenje prednosti.

Ipak malo opuštenija igra naše odbrane i u nekoliko prilika nepotrebno rizikovanje stavljajući golmana Bošnjaka u “vatru”, čine ovu utakmicu nervoznijom za našu ekipu i domaće navijače, a jedna takva situacija nenadano stvara odličnu priliku za Roberta Rašića koji u 75. minuti utakmice postiže gol za 2:1.

Ipak ovaj gol je bio sve što su gostujući igrači napravili na Šibovima, i mogu biti zadovoljni što je na kraju utakmice Borac pobjedio samo jednim golom razlike, jer  su se napadači Borca na ovoj utakmici pošteno ispromašivali.

Sudija Muračević je odsvirao kraj za konačni rezultat

FK Borac – NK Žepče 2:1

Čestitamo našim momcima na ovoj pobjedi i nadamo se povoljnom rezultatu i narednom kolo kada će u nedjelju u 15.30 u Maglaju Borca ugostiti novajlija u ligi NK Moševac.

 

 

Clanska

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *